Social-Eveniment‎ > ‎

Doi tineri răniţi după ce autoturismul a intrat într-un cap de podeţ

postat 5 ian. 2011, 03:54 de Webmaster Domeniu
    În data de 3 ianuarie 2011, orele 17:00, pe DN 67 D, la km 24+100, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a doi tineri.
    Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că A.I., de 28 ani, din comuna Padeş, judeţul Gorj, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 D, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat în coliziune cu un cap de podeţ.
    În urma impactului a rezultat accidentarea uşoară a conducătorului auto şi a pasagerului dreapta faţă, un tânăr de 28 ani, din comuna Padeş.
    Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.
    Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul de circulaţie.
    Având în vedere că suntem în plin sezon de iarnă, pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, cei de la volan trebuie să aibă în vedere următoarele:
  • când se deplasează în coloană, să evite depăşirile, iar dacă totuşi se încumetă să depăşească, trebuie să o facă doar după o temeinică asigurare;
  • să determine toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduc să-şi cupleze centura de siguranţă;
  • să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum (ceaţă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei);
  • să folosească atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi pe cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic; recomandăm folosirea luminilor de întâlnire, inclusiv pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, şi a celor de ceaţă, în condiţii de ceaţă densă;
  • să păstreze în mers o distanţă suficientă faţă de vehiculul dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.
Comments